Etiketter

torsdag 17 november 2011

Storyline

Melke är en dräng och han har jätte lite pengar och det ända settet att få pengar är att jobba. Han bor i en stuga ute i Sverige vid en flod. Melke jobbar för en patron som heter Jacob som är en skitstövel och är jätte sträng och slår en varenda gång man gör fel.
Melke vaknar klockan 5 på morgonen  han hade en mardröm och är rädd och svettig han tittar och det han ser är ett täcke av skin, ett tak av trä, sina egna utslitna kläder och ett trägolv som knarrar.
När han har vaknat går han och äter frukost med sina två barn Peter som är en dräng och är 15 år och Lisa som är en piga och är 12 år hans fru Anna är 35 år och står med sin långa kjol och gör gröt till sin familj.Efter än god frukost går Melke på utedasset.
 Peter och Lisa börjar arbeta direkt med skogsarbete och Peter han svär och är jätte arg på gud för att de är så fattiga och har inte mycket mat. Lisa är yngre och tjej och på den tiden så var tjejer mindre värde så de fick inte svära och vara arga sen så var hon tystlåten och Gudsfruktig.
 Melke går till sin patron jacob som är 40 år och skal arbeta med att hugga ned ved och sen mjölka korna.
Efter många timmars arbete får Melke lite pengar med sig hem och när han väl kommer hem så är lunchen klar och Melke går lite irriterat fram till sin fru och kysser henne sen kommer barnen hem och skal också ta en paus från arbetet.
 Ett par veckor senare...
Melke vill att barnen skal börja skolan på måndagen för att han har hört att man kan lära sig att läsa och skriva.Barnen tycker att det låter jätte bra att lära sig att skriva och läsa och kul att göra något annat än att bara arbeta hela dagen lång.
 På måndagen går Peter och Lisa till skolan rädda och väldigt försiktigt de är nervösa men de går ändå med stor spänning till skolan.
En vecka Senare är Anna gravid och det är trevligt men också ett stort problem för då måste de betala mat för ett nytt barn. 

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Du har börjar på nytt stycke på rätt ställe!
    Du har glömt kommatecken och punkt på vissa ställen och utropstecken.
    Du har stor bokstav på namnen och på landet.
    Du har glömt stor bokstav på ett ställe i början av meningen.
    Du har glömt talstreck.
    Du har skrivit ut förkortningar.
    Du har inte gjort några särskrivningar.
    På 2 ställen i texten så känns syftningarna oklara. Tillexempel på detta stället: När Peter och Lisa ska börja arbeta så kommer någon in och svär. Det var lite oklart. Och sen på detta stället: Han går och äter sin gröt
    Peter är 15 år.
    Du har stavat rätt till allt jag såg.

    SvaraRadera