Etiketter

torsdag 24 november 2011

Storyline

Melke är en dräng och han har jätte lite pengar och det ända sättet att få pengar är att jobba. Han bor i en stuga ute i Sverige vid en flod. Melke jobbar för en patron som heter Jacob som är en skitstövel och är jätte sträng och slår en varenda gång man gör fel.
Melke vaknar klockan fem på morgonen, han hade en mardröm och är rädd och svettig han tittar och det han ser är ett täcke av skin, ett tak av trä, sina egna utslitna kläder och ett trägolv som knarrar. När han har vaknat går han och äter frukost med sina två barn som heter Peter som är en dräng och är femton år och Lisa som är en piga och är tolv år hans fru Anna är 35 år och står med sin långa kjol och gör gröt till sin familj. Efter en god frukost går Melke på utedasset.
 Peter och Lisa börjar arbeta direkt med skogsarbete och Peter han svär och är jätte arg på gud för att de är så fattiga och har inte mycket mat. Lisa är yngre och tjej och på den tiden så var tjejer mindre värde så de fick inte svära och vara arga sen så var hon tystlåten och Gudsfruktig.


Melke går till sin patron Jacob som är 40 år och skal arbeta med att hugga ned ved och sen mjölka korna. Efter många timmars arbete får Melke lite pengar med sig hem och när han väl kommer hem så är lunchen klar och Melke går lite irriterat fram till sin fru och kysser henne sen kommer barnen hem och skal också ta en paus från arbetet.
 Ett par veckor senare...
Han vaknar tidigt av att Jacob vill att han ska jobba och Melke kan inte säga emot för då blir han misshandlad av Jacob. Efter att han har vaknat går han och äter frukost med sin familj efter frukosten måste alla gå och jobba.
Senare på dagen blev Peter misshandlad av Jacob och har massa blåmärken och ett stort blodigt sår på ryggen.
- Jag är så jävla trött på att det där Jacob svinet slår och misshandlar oss hela tiden! Sa Melke.
- Vi borde ta en träbit och slå honom och sen skära av örat på honom med en kniv! Sa Peter.
- Nej! Är du inte klok det kan vi inte göra då kommer han skjuta huvudet av oss med en pistol. Sa Melke.
- Men vi kan väl eller är detta är bara en ide, vi kanske kan ta oss till Amerika med båt. Sa Peter.
- Ja faktiskt, vi kan ju inte stanna här med den är jävla plågoanden till patron som bara tycker om att slå oss. Sa Melke.
- Men när ska vi sticka, för vi måste sticka på sommaren för att på vintern går det inte för då fryser vi ihjäl. Sa Peter.
-Okej då. Sa Melke.
På natten vaknar Melke och funderar hur de ska kunna åka till Amerika utan pengar för de kan ju inte jobba hos Jacob för han försökte ju döda honom. Då kom Melke på iden att stjäla från Jacob men det är skitsvårt så Melke undrar hur han ska göra.
Klockan är tre på natten och Jacob sov, så nu kan Melke stjäla från honom. Han gör sig redo.
På vägen är Melke nervös på vad som ska hända men han måste gå in. Han ser Jacob som sover och pengarna på ett bord. Han tar pengarna nervöst och smyger ut, sen springer han för sitt liv hem. Han säger dagen efter att de har pengar till att åka till Amerika. 
Ett par veckor senare.
Familjen har börjat att gå till den närmaste staden. De vet att det kommer ta lång tid men de måste försöka.
På vägen till staden så blir Anna biten av en hund och börjar blöda jätte mycket så Melke tar en pinne och slår av huvudet på hunden. Sen måste de ta hand om Anna. De tog sina kläder och knöt det runt hennes ben för att hon skulle överleva. Peter var tvungen att bära henne för hon kunde inte gå. Sen när de kommer fram måste de till sjukhuset för hon kan bli sjuk av ett hundbet för få det läkt.
De ser en stad på långt håll och de tänker att det kommer bli bra de springer så snabbt som de kan och Peter som bär på Anna joggar. De går glada men nervösa in staden. Melke tänkte att han ska jobba på en fabrik och Peter ska jobba som smed. Anna ska bara stanna hemma och tvätta och göra mat efter de har varit på sjukhuset och Lisa ska hjälpa Anna. När de kommer fram till sjukhuset har de på gränsen råd att komma in. Doktorerna sydde ihop bettet så att det slutade blöda sen fick Anna sova en stund.
Dagen efter vaknar alla mycket gladare än vanligt men de åt gröt som vanligt. Efter frukosten går Melke till den fabriken han jobbar på, Peter går till sin smed, Anna börjar göra mat och Lisa tvättar. De får bättre betalt nu än innan och mår lite bättre men de har inte mycket pengar. Dem har 150 riksdaler alltså inte särkilt mycket. De måste ha mer pengar för att kunna åka till Amerika. Och när de väl ska åka så måste de använda alla sina pengar. 
Nu är det snart juni och om inte så lång tid så måste de ha pengar till att åka till Amerika för efter augusti så börjar det bli kallt och då kan de inte åka för då kommer de bli sjuka och frysa. Nästa dag så skal Melke och Peter gå och jaga för nu vill de äta något annat. Det kommer bli svårt för de har inget gevär eller pistol så de måste jaga med kniv och sen slå den med en pinne till döds. De äter en god middag utan att behöva betala något.

Ett par veckor senare

Nu har de 850 riksdaler och ska börja packa för att åka till Amerika och måste då skynda sig för båten åker om ett par timmar.
När de är vid hamnen så ser de båten som kommer mot dem. De vinkar och ler och är glada att lämna Sverige.

På båten så springer Peter och Lisa runt. Melke går och hämtar mat och Anna ligger ner och vilar. På natten blir det oväder och Anna hon börjar kräkas jätte mycket även om hon bara hade kräks en gång.

Dagen efter så är det dåligt väder till ungefär klockan tolv och Anna mår bättre än innan. Några av de som kör båten märker att det finns ingen mat kvar så de måste fiska. Peter och Lisa leker men de börjar bli väldigt hungriga och fiskarna har inte fångat något än och desto längre tid det tar, så blir alla mer oroliga och börjar må illa men det är inte det största problemet: Det värsta är att Annas vatten har runnit ut och hon måste föda nu. Hon skriker av smärta och börjar blöda och snart märker de att bebisen vill inte komma ut så de måste skära upp hennes mage men då måste vara försiktiga för de vill inte skära bebisen eller få Anna att förblöda. Melke går och tar en slö kniv och Peter och Lisa blundar. Melke tar kniven och sticker henne i magen. Det börjar blöda jätte mycket och Anna skriker jätte mycket till sist ser Melke ett huvud och tar upp bebisen försiktigt och ler mot den. Melke ber Peter att hämta två handdukar, den ena är för att Anna inte ska fortsätta blöda och den andra för att torka av blodet från bebisen. Anna ber Melke att få hålla i bebisen och sen skickar hon runt den så att alla får hålla i den. Dagen efter så ser de land och blir glada att starta ett nytt liv och att bebisen slipper uppleva det som hände i Sverige.
    
     

1 kommentar:

  1. Bra berättelse. Du gjorde lite särskrivningar, men inte så många. Bra ide med att ta pengarna. Men på ett ställe så råkade du göra ett litet för stort mellanrum fast det var nog inte med meningen. Du kunde ha gjort lite mera punkter och längre stycken.

    SvaraRadera